2021-09-12 07:46:57• hírek • Agerpres

L. Orban: Meglehetősen válságos a PNL helyzete; én a koalíció újraalakítását szeretném

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke szerint az általa vezetett politikai alakulat helyzete 'meglehetősen kritikus', és az egyetlen tisztességes módja a parlamenti többség biztosításának, ha újraalakítják a koalíciót.

Orban a kampánykörútja Máramaros megyei állomásán kifejtette, szerinte három variáns közül választhat a PNL: vagy újraalakítja a koalíciót, elfogadva, hogy az USR PLUS nem hajlandó többé Florin Cîţut a miniszterelnöki székben látni, vagy a Szociáldemokrata Párt (PSD) 'kegyelméből' marad kormányon, vagy ellenzékbe vonul.

'Nem hinném, hogy el kéne magyaráznom, miért preferálom a koalíció újraalakítását. Ez az egyetlen tisztességes módja a parlamenti többség biztosításának' - jelentette ki.

'Ez a válság teljesen váratlanul tört ki. (...) Ahhoz, hogy egy koalíció működjön, minden partnernek elégedettnek kell lennie. Folyamatos párbeszédet kell folytatni, kölcsönösen kell szolgálniuk egymást' - vélekedett Orban.

A PNL elnöke arról is beszélt, hogy a PSD-vel való szövetkezés nagy számú választópolgár elvesztésével járna, és 10 évre megbélyegezné a pártot. 'Kizárt dolog mindenki szemében, aki nemcsak a PNL, hanem Románia javát akarja, hogy akár egy másodpercig is a PSD-vel való lepaktálást fontolgassa: mert nem fog tartani, mert közép- és hosszútávon nevetség tárgyává válunk, és nem adja meg a lehetőséget, hogy kormányozzunk, elérjük céljainkat' - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: